Gjermund Haugeneset i Eiendomsmegler 1 gleder seg til å starte salget av det som må sies å være en sjeldenhet i Sarpsborg: Boligtomter til selvbyggere.

Les mer (NB. krever + abonnement av Sarpsborg Arbeiderblad)

Siden artikkelen krever + abonnement, har vi lagt inn artikkelen direkte på siden vår.

Sarpsborg Arbeiderblad 31.08.16:

Megler og Bjørn

Tomter til salgs i Varteig, Gjermund Haugeneset og Bjørn Tollefsrud (foto: Stina Mikalsen)

Området er på hele 75 mål og ligger i Varteig, bak den gamle landhandelen og i gåavstand til barne- og ungdomsskolen.

Utbygger er Fredrikstad-firmaet Eikelunden Eiendom, som har kjøpt tomten av Per Brenne. Prisen ønsker ikke daglig leder i Eikelunden Eiendom, Bjørn Tollfesrud, å gå ut med.

Det planlegges og skal legges til rette for 85 boenheter på området som har fått navnet Brunsbykollen boligfelt.

40 til 50 tomter

Til sammen blir det trolig lagt ut mellom 40 og 50 eneboligtomter for salg til selvbyggere. I tillegg skal det også settes opp småhus, trolig rekkehus eller tomannsboliger.

At det nye boligfeltet ligger i Varteig, er ikke avskrekkende for eiendomsmegler Gjermund Haugeneset, som har fått i oppdrag å selge tomtene.

– Det er mye snakk om fortetting og at folk skal bo i sentrum. Men vi vet at det også er mange som ønsker å trekke ut av bykjernen. Det ser vi når vi legger ut boliger i litt avstand fra sentrum. Da er interessen alltid stor. Derfor tror jeg dette er et etterlengtet tilbud, ikke minst fordi det ikke er boligtomter å oppdrive i Sarpsborg, sier Haugeneset.

Starter salg neste år

Tomtestørrelsen på Brunsbykollen blir fra 600 til 800 kvadratmeter, og får en startpris på 800.000 kroner.

– Vi har allerede fått henvendelser fra folk som er nysgjerrig og interessert i å bygge i Varteig. Foreløpig er det ikke mulig å kjøpe tomter. Men vi setter opp folk på liste hvis de ønsker det. Så tar vi kontakt når det blir salgsstart, opplyser Haugeneset.

Detaljreguleringsplanen gjenstår, men Tollefsrud og Haugeneset tror tomtene blir lagt ut for salg våren neste år, og med byggestart ikke lenge etter det. Arbeidet med å bygge opp infrastrukturen skal etter planen starte samtidig.

Eikelunden Eiendom har, ifølge Tollefsrud, spesialisert seg på utvikling av nye boligfelt.

– Nå jobber vi blant annet med Trondalstoppen på Gressvik og Ringstadåsen på Nylende. Området i Varteig har flere høydeforskjeller, og det kommer til å veldig fint når det er bygd ut her, kommenterer Tollefsrud.

 

Kontaktinfo til megler:

EiendomsMegler1 Østfold Akershus AS, avd Sarpsborg

Gjermund Haugeneset

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Mob 90678774

Mail gjermund@em1-Sarpsborg.no